Diensten

Ik neem je mee op het pad van de online marketing. Bijgaand lees je wat ik allemaal voor je kan doen. Heb je andere wensen op het gebied van online marketing, dan kunnen we samen bekijken hoe ik je daarmee van dienst kan zijn.

Marketingplan / Communicatieplan

Je wilt graag je naamsbekendheid vergroten. Je wilt graag je producten en/of diensten onder de aandacht van je doelgroep brengen. Je wilt je onderscheiden van je concurrenten. Dan is het belangrijk om allereerst een marketingplan op te stellen. Ik kan je hiermee helpen.

Allereerst ga ik de markt van je bedrijf, product en/of dienst in kaart brengen.

Wie is de doelgroep ? Wat zijn hun kenmerken ? Hoe is de doelgroep het beste te bereiken ? Wie zijn je concurrenten ?

Daarna gaan we samen het doel bepalen van de online marketing campagne. Ik kom met een voorstel over welke media het beste ingezet kunnen worden om de doelgroep te benaderen. Hierbij maak ik ook een tijdsplanning. Uiteraard gaan we kijken of dit alles binnen je budget valt. En niet te vergeten, zorg ik voor een tussentijdse evaluatie. Zo kunnen we bekijken of het beoogde doel wordt gehaald.


Zoekmachine optimalisatie

Tegenwoordig zit ieder bedrijf online. Maar niet ieder bedrijf is goed vindbaar op het internet. Je wilt graag met je bedrijf een hoge ranking in de zoekmachine van Google. Dit is realiseerbaar door SEO en/of SEA te gebruiken.

SEO staat voor Search Engine Optimization en hierbij staat het optimaliseren en verbeteren van je website of webshop centraal voor de vindbaarheid in de zoekmachine. Het gebruik van de juiste zoekwoorden in de tekst van je website zijn hierbij essentieel. De organische zoekresultaten staan onder de betaalde zoekresultaten.

SEA staat voor Search Engine Advertising en daarin staat het adverteren in de zoekmachine centraal. De advertenties komen boven en onder de organische zoekresultaten te staan en hiervoor moet betaald worden. Google Adwords is het advertentieprogramma van Google.

Samen bekijken we de vindbaarheid van je bedrijf op dit moment. We bespreken of de inzet van SEO en/of SEA de vindbaarheid kan verbeteren. Ik help je dan bij dit vervolgtraject.


Website "nieuwe look"

Wellicht heb je al een aantal jaren je huidige website. Maar je wilt graag een website met een nieuwe look zonder dat je hiervoor een geheel nieuwe website hoeft te laten maken.

Samen bekijken we je wensen voor een vernieuwde website. Ik zorg voor een nieuwe layout, een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website en ik kan aanpassingen doen aan de huidige tekst. Vervolgens plaats ik de aangepaste tekst en nieuwe foto’s op je website zodat je er weer jaren mee vooruit kunt.


Website teksten

Het is belangrijk dat je op je website een goed en duidelijk verhaal hebt over je bedrijf, je producten en/of diensten. De boodschap moet jouw doelgroep aanspreken. Je wilt de interesse van je doelgroep wekken met uiteindelijk het doel dat het klanten worden. Dit wordt ook wel content marketing genoemd. Ik kan de webteksten voor je schrijven.

Bedrijven hebben tegenwoordig wel een website, maar ze hebben weinig tijd om deze actueel te houden. Ik plaats voor jou nieuwsberichten, acties, recente foto’s en dergelijke. Zo blijft je website altijd up-to-date.


Social media

Social media wordt regelmatig ook zakelijk ingezet om je klanten op de hoogte te houden van de activiteiten van je bedrijf. Via dit medium kun je ook je potentiële klanten bereiken. Het is een eenvoudige en relatief goedkope manier van reclame maken. En je bereikt in een korte tijd veel mensen.

Er zijn diverse mogelijkheden om social media in te zetten zoals: Instagram, Facebook, LinkedIn, Snapchat, YouTube, WhatsApp, Pinterest, TikTok en X (voorheen Twitter).

Samen gaan we bekijken via welke social media kanalen we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken. Ik plaats hier dan regelmatig een bericht op over je bedrijf, je producten en/of diensten. Daarnaast evalueer ik regelmatig de resultaten van de inzet van social media.

Social media is een medium dat voortdurend verandert. Ik volg voor jou de ontwikkelingen op dit gebied en zorg dat je altijd volgens de laatste trends naar buiten treedt.


Emailmarketing

Veel bedrijven willen hun klanten op de hoogte brengen van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen. Dit doen zij door hun klanten een nieuwsbrief te sturen per email, ook wel Email marketing genoemd.

Als je regelmatig een nieuwsbrief aan je klanten wilt sturen, dan vergt dit tijd. Ik denk met je mee over welke informatie je in de nieuwsbrief kunt zetten. Ik schrijf vervolgens de teksten en verzorg de opmaak van je nieuwsbrief. Met één druk op de knop wordt de nieuwsbrief naar je klanten verstuurd.

Email marketing is ook een goed communicatiemiddel om nieuwe klanten te werven. Door een nieuwsbrief persoonlijk naar je doelgroep te sturen, heb je meer kans van slagen. Is je nieuwsbrief zodanig interessant dat je hiermee bezoekers naar je website trekt, dan heb je er vast nieuwe klanten bij.


Advies en training

Naast het uitvoeren van diverse online marketing werkzaamheden, heb ik ook een adviserende rol bij ondernemers. Ik kijk naar de huidige situatie en geef adviezen hoe bepaalde zaken anders en daardoor verbeterd kunnen worden. Je kunt hierbij denken aan hoe de huidige website eruit ziet en de social media kanalen die nu gebruikt worden.

Ik geef ook trainingen aan ondernemers. Ik geef hen tips over de inzet van online marketing. Dit kunnen startende ondernemers zijn maar ook ondernemers die al langer een bedrijf hebben maar nog niet veel gedaan hebben aan online marketing.


Offline Marketing

In deze tijd blijven ook offline marketingactiviteiten een belangrijk middel om je doelgroep te bereiken. Mensen lezen nog steeds bijvoorbeeld de krant of een tijdschrift. Ik kan je helpen met diverse werkzaamheden zoals:

  • schrijven van persberichten, artikelen en advertorials voor kranten en tijdschriften
  • contacten onderhouden met de pers
  • opstellen van teksten voor een folder of brochure
  • maken van advertenties en regelen voor plaatsing
  • organiseren/voorbereiden van beurzen
  • telefonische acquisitie

Neem gerust contact op